ponedjeljak, 6. lipnja 2011.

Sitno brojim, ne mogu da stojim :D

Zdravo dečki :D
Evo još 5 dana do vjenčanja, usitnilo pravo :) Nemam vremena za net, za blog, ma kad pogledaš od silnih obaveza nemam vremena nizašta :) Mislim da će ovo biti moj zadnji post koji pišem kao gospođica :D Sljedeći će po svoj prilici biti kada se vratim sa medenog mjeseca :)
Još uvijek nisam odlučila šta ću s noktiju, svi savjetuju da ne geliram a i sama sam više za tu opciju, ali opet s druge strane mislim da ako ostano ovako, moji bez gela, da bi mogli popucati svi svakog trenutka :( Neki dan sam, dok sam skidala patike (koje su me tako nažuljale da su mi oči ispale :D) lijepo lupila kažiprstim desne ruke pa je nokat pukao. A onda kasnije kad sam pogledala vidjela sam da to nije sve, nego da je još pukao i po pola nokta, dole gdje je meso :O Zgrozila sam se. Ne može se ni isturpijat, ne može se osjeć, otkinut.. ništa. I uzmem ljepila, kao lakom pređem po površini nokta i kasnije prelakiram. Ne vidi se kad je nalakirano ništa, pa samo dok izraste valjda bude ok. Baš sam se bila prepala :) Inače ne nosim patike, samo za 1.maj :D A ove mi je momak kupio i super su, al su mi haman pomale.. Jbš nogata čovjeka :)


Da sad malo pišem o mom savršenom danu u petak :)
Došla sam kući iz grada i djed mi dao koverte neke, računi neki i paket na moje ime. I ja tako gledam, nije mi ništa jasno, ne mogu da skontam šta bi to moglo biti jer nisam ništa naručivala. Ono s E-baya uopšte nije naručeno na moju adresu pa ne može biti to. I tako, pričam s dragim na telefon, otvaram to i prvo uhvatim za koverticu u kojoj je čestitka. Moja draga Marijana mi poslala čestitku i paket.. Onaj telefon držim a ne čujem ništa, skroz sam ja odlutala jer nisam mogla vjerovat. Ona je meni napravila iznenađenje, zamislite samo kako se potrudila.. Pitala na Fb moju rodicu  za adresu, rodica je pitala sestru smije li dati, sestra rekla da smije jer zna kako se mi stalno čujemo :) I ona joj dala, al ni jedna meni ništa nije rekla, ja nemam pojma o tome. I ona je meni poslala lakove, cirkone za nokte i naljepnice :) Sve je prelijepo.. Svaki lak je prelijep, ma super mi je sve :) Jedan od njih, plavi, gledam već sigurno nekih 6 mjeseci a sad ga imam :) Utom je došla i sestra, i tako ja njoj pokazujem pa tad saznam to za adresu i kako mi je htjela reći ali je ipak odlučila da šuti i drago mi je da jeste :) Ja njoj poslije toga govorim, ne pamtim kad me neko iznenadio. Uvijek budem njuškalo koje sazna "plan" pa od iznenađenja ni I :) 
Nema riječi kojim bih vam opisala kako sam se osjećala i kako se još uvijek osjećam. Oči su mi se napunile suzama.. Toliko sam se obradovala, raznježila.. Ne znam eto šta da kažem, osim još jednom hvala, i nema šanse da ti dočaram koliko si me usrećila Mare :) :*


Naveče je bilo u planu djevojačko veče :) Ništa puno, ništa posebno. Nas četiri da sjednemo, pojedemo šta, popijemo, smijemo se :) Ni moja svadba nije velika, 60ak ljudi, tako da ni djevojačko nije planirano da bude za puno cura :) Drugarice su mi ponudile da one plate sve ali ja sam to odbila, malo smo se natezale ali smo utvrdile da ćemo se naći malo ranije i pokupovati to, ali da nema govora da one plaćaju, ispade kao da ih iskorištavam. Dogovorile se u pola 8 da ja dođem pa da siđemo u supermarket. I ja stižem, kuma sišla da mi otvori vrata od zgrade i kaže mi kako nećemo sad kupovati nego za 10ak minuta, dok se preostale dvije spreme jer i one hoće. I mi se popele, ja ulazim a ono tamo doček :) One mi napuhale baloneeee :) Na stolu piće, grickalice.. Ma sve fino, na gotovo me dovele :) Znate kako sam se po drugi put obradovala taj dan :) I onda iz druge sobe izađu još dvije drugarice, s kojima se družim i idem na fakultet :) Ja sam se izgubila :) One se čak i ne poznaju, doduše sa jednom su se vidjele za jedan 1.maj :) ali su se uvezale preko Fb i fino me iznenadile :) Napravile večeru, napravile mi video klip sa našim staaaarim slikama, ali i onim novijim :) Uz muziku, citate i nama poznate izjave :) Da sam sjela i maštala kako bi izgledalo jedno savršeno djevojačko veče mislim da ga ne bih tako lijepo smislila.. Prelijepo, odlično. "Sturila" sam se :) Hvala i njima još jednom, iako ih nema na Bloggeru :)


Eto, nadam se da vas nisam utušila, ako vjerujete još uvijek sam pod dojmovima tog petka :)


Sad malo idemo na nokte :)
Neki dan sam isprobala Houndstooth manikuru :) I svidjelo mi se kako je ispalo. S tim da se na slikama vide udubljenja od čačkalice, uživo se nije vidjelo pa je samim tim bilo puno ljepše. S tim notkima sam išla da vidim za geliranje, pa me cura pitala jesu to moji nokti :D Jok eto, njeni :D 
Koristila sam rozi i plavi crtač :)







Nakon ovih sam imala jedne crno bijele, i od njih ide samo jedna slika jer izgledaju neuredno, a nisu bili takvi uopšte jbg :) 


Korišten bijeli (Golden rose 242), crni (Hx nail polish) a si vi je franken, u neki Avonov stari bež lak sam dodala crnog laka pa je ispao sivkast :)


Trenutno mi je na noktima jedan od Marijaninih lakova :) Miss sporty 390. Prelijepa boja, kao tamno roze, ide malo na ljubičasto.. Odličan je :) Namazala sam dva sloja iako je i jedan bio sasvim dovoljan. Začas se osušio, sarađuje :)
Naveče slikano + blic :)




A onda sam mu dodala liniju rozim crtačem i tačkice bijelim :)




Nekako mi elegantno i uredno izgledaju, cijeli dan buižljim u njih :)
Lak je fantastičan :)


Eh eto, nadam se da ću uhvatiti vremena da tipkam prije, ali ako ne - vidimo se tamo 23eg :) Lijepo vas pozdravljam, i budite pametne :P
:*

Broj komentara: 11:

  1. Vidjela sam slike na fejsu, nisam mogla lajkati doduše :)
    Imala si ovu drugu manikuru i mislila sam, eno je Boga mi gelirala! Super su mi sve tri slikice a Marijana je kraljica :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Aha, bas ima jedna slika na kojoj se vide )i ne izgledaju neuredno kao ovdje :D)
    Hvala puno :)
    Nisam gelirala, jos :D
    Za Marijanu ne znam vise sta da kazem, sto bi rekli "vrh" je :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Gdje ćeš u Tursku (muzevir)? Preko koje agencije? Ima li kakva web stranica?

    OdgovoriIzbriši
  4. Trans turist, a oni to ugovaraju preko Golden toursa :)
    Idemo u Kemer, 40ak km od Antalije.
    Ne znam za stranicu, ja sam uzela brosure kod njih pa izabrala.. Bilo je i na netu nesto ali sad nemam pojma gdje sam ja to nasla :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Samo da ti kazem prvo da ne zaboravis da okacis slike sa vencanja bar neke pre medenog meseca, tesko ce biti docekati 23i :)

    Jako mi je drago sto ti se svidjaju boje lakica, i sto su ti dobro legli. Ovaj rozo-ljubicasti mi je bas lep, mislim da cu da odem i po jedan za sebe :P

    Ovi drugi noktici su mi super - onako, klasika :).
    Ali prvi su fenomenalni. Veruj mi da ti ta u salonu verovatno ne bi znala uraditi tako. Fantasticno :*

    OdgovoriIzbriši
  6. Potrudicu se da ubacim koju ranije, samo za vas s kutka :) Ono, kao ekskluzivno :D Ali ako ne stignem zacas ce 23i :)

    Hvala jos jednom za sve a i za komplimente tu :) :***

    OdgovoriIzbriši
  7. nokti su krasni... ali ja sam se živa pojela jer nisam mogla ostavit komentar zbog zločestog bloggera... a tako sam htjela poželit ti sriću, i zamolit za koju sličicu s velikog događaja, naravno ;-)
    lipo se provedi, i na vjenčanju i na putu :-D

    OdgovoriIzbriši
  8. Bice slicice, cim uhvatim vremena :)
    Hvala puno na lijepim zeljama a i za nokte isto :) :*

    OdgovoriIzbriši
  9. super su ti noktići i baš mi je drago što sam nabasala slučajno na tvoj blog. stvarno imaš super ideja!

    OdgovoriIzbriši
  10. Amric, imas kod mene nagradu na blogu :)
    Ono, kao "come-back" post :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Sekav hvala puno :)
    NFFT jupii, hvala :) Tek sad vidim :)

    OdgovoriIzbriši

Thank you for reading my blog and leaving comments, i really appreciate it.
Please don't ask me to follow you, follow my blog and i will do the same for you :)

Translation